недеља, 31. мај 2015.

Izlet iz oblasti PIERIA - Θεσσαλονίκη - Tesaloniki - Solun (II deo)


Tačna lokacija i gde se čeka bus u odnosu na Belu kulu




TURISTIČKI AUTOBUS ZA OBILAZAK SOLUNA



To bi bilo to što se tiče šopinga, a što se tiče ovog turističkog autobusa, naša preporuka je da se odlučite za njega, iz tog razloga što ima i vođenje na srpskom jeziku. U pitanju je 8 tačaka - 8 znamenitosti grada Soluna, znači autobus kada prolazi pored neke znamenitosti tako se automatski uključuje i priča koju treba da čujete.

SAJT


Autobus kreće od broja 1 - znači od Bele kule, prolazi pored broja 2 što je Arheološki muzej, dolazi do broja 3 - crkve Svete Sofije, broj 4 je crkva Svetog Dimitrija, broj 5 je Gornji grad ili Solunska tvrđava, broj 6 je Rotonda i Galerijusov slavoluk, broj 7 je Aristotelov trg i broj 8 je Solunska luka tj. samo je u pitanju lučka zgrada.


Mapa po kojoj se kreće turistički autobus


Jedna tura traje 7o minuta, i ovih autobusa ima na svakih 4o minuta. Prvi kreće u 10,1o h i na svakih 4o minuta dolazi naredni autobus, tako da možete da se odlučite za bilo koju varijantu.

Ako želite da skupa svi idemo u 13,15 h nam je zakazan sastanak na štandu gde se prodaju karte, kod same Bele kule. Tu će vas sačekati moja koleginica Snežana koja je u autobusu br. 2. Ko je zainteresovan znači u 13,15 h treba da bude kod štanda i Bele kule da bismo obilazili turističkim busom grad, odnosno da bismo stigli na polazak ture u 13,3o h .

Iz kog razloga to radimo, zato što je autobus koji kreće u 13,3o h poslednji koji možemo da iskoristimo.



Zbog čega?

Zato što taj autobus kruži 7o minuta po centru grada Soluna, i tačno stiže na naš povratak tj. na naše okupljanje za odlazak u MEGA OUTLET.

Cena karte za ovaj autobus je 6 € po osobi, a postoji još jedna varijanta on-off karta se zove i ta karta vam pruža mogućnost neograničenog izlaska i ulaska u svaki naredni autobus i ona je 9 € po osobi.

Evo i kako ona izgleda:




Tako na primer krenete od Bele kule, dođete do crkve svetog Dimitrija, izađete iz autobusa, posetite crkvu svetog Dimitrija, i nakon 4o minuta uđete u naredni autobus. Takođe to možete uraditi na svakoj stanici, gde je označeno ovih 8 tačaka na ovoj mapi.

Naime, odmah levo kod ulaza u Belu Kulu ima štand ... SightSeeing Thessaloniki ... i tu se i kupuju karte za ovaj autobus, a tu je odmah i početna stanica busa.

Ako želite Solun da upoznate u svojoj slobodnoj režiji, znači mapa u ruke i put pod noge.




*****

"Razgledanje Soluna izvodi se svakodnevno sa polaznom stanicom kod Bele Kule (Lefkos Pirgos). Polasci autobusa su na svakih 4o minuta, a razgledanje traje 7o minuta. Komentar tokom razgledanja je na 8 jezika. Tokom vožnje, možete napuštati autobus koliko god puta želite, na bilo kojoj od 8 stajnih tačaka."


*****

CENA:

- za odrasle samo krug vožnje bez izlaženja ... 6 €

- sa izlaženjem ... 9 €

- deca ... 3 €

SAJT za info je OVDE



***

Ako ste svratili do info-centra, onda ste tamo verovatno pokupili i sledeću mapu:





Nju možete skinuti i odavde: LINK, a u njoj se nalazi 46 bitnih atrakcija Soluna. 



Polazak za MEGA OUTLET bio je zakazan za 15,oo sati.






MEGA OUTLET


Tačna lokacija na mapi u odnosu na Belu kulu

SAJT

FB STRANA






Unutrašnjost izgleda ovako:







Koji su sve brendovi zastupljeni ovde:







Nei Pori, utorak 23.o9.2o14. godine




*  *  *

Postaviću u nastavku i linkove za moje Galerije fotografija obilaska Soluna iz 2oo9. godine:




SOLUN - Muzej Bele kule, 2oo9. godine:




I deo         II deo          III deo





















Нема коментара:

Постави коментар

Kao na dlanu